1669 Bed & Breakfast

At home in Bruges in a 17th century historic building

© 2020 1669 B&B Contact Me
Stacks Image 5315
Hotel Salvators ***
Recht tegenover onze twee B&B’s bevindt zich het “Hotel Salvators” dat we begin 2015 hebben overgenomen. Zoals de andere huizen is dit ook een typisch 16-17e eeuws huisje met de bekende Brugse trapgevel. U hebt er de keuze uit 8 kamers. U kunt er genieten van onze gezellige bar en lounge. We hebben de kamers genoemd naar bekende Belgische bieren die u in de bar kunt proeven. De prijzen van de kamers zijn iets democratischer dan onze B&B’s voor het geval uw budget iets beperkter is.
Gelieve op de volgende link te klikken indien u de website wenst te bezoeken
Stacks Image 5328
Stacks Image 5333
Saint-Sauveur Bruges
Naast 1669 B&B hebben we in 2014 deze nieuwe B&B geopend. Saint-Sauveur Bruges biedt u 4 kamers met alle comfort. De hoge plafonds en de ruime kamers geven u de sfeer van weleer. We hebben het authentieke gecombineerd met de nieuwste technologie. Teneinde het hoogste rendement te kunnen behalen hebben we een domotica-systeem geplaatst die niet alleen de verlichting maar ook de verwarming stuurt.
Alle kamers zijn bereikbaar met een lift. Ook bij de inrichting zijn we ecologisch te werk gegaan. De muren zijn gepleisterd met een natuurlijke leem- of kalkafwerking, terwijl de vloeren behandeld werden met natuurlijke oliën.
Stacks Image 5196
Stacks Image 5200
Teneinde u alle informatie over Brugge en omstreken te verschaffen hebben we een Ipad-mini voorzien in elke kamer. Een SONOS muzieksysteem zorgt voor de gewenste sfeer. Elke kamer heeft een individuele internetverbinding via WIFI.
Gelieve op de link hieronder te drukken indien u onze site wenst te bezoeken

Ontbijt

In normale omstandigheden bieden we u een buffet ontbijt aan. Vanwege de Covid-19 restricties is dat niet meer toegelaten.

U kunt uw ontbijt bestellen via de volgende stappen
1. Klik op de knop hieronder (en dan op 'continue in browser' als u een iPad of telefoon gebruikt)
2. Vul uw naam in om in het formulier te komen
3. Vul naam, datum, tijd en naam kamer in. Dit zijn de 4 verplichte velden
4. Vul het aantal van elk artikel in dat u wenst
5. Klik op 'Done'

We vragen uw vriendelijk uw bestelling enkel te dag ervoor te doen en ten laatste op 21:00 u. Uw bestelling kunt u afhalen in de ontbijtruimte op de gewenste tijd. Gelieve uw schaal v
óór 11:00 uur terug te bezorgen.

We zullen in de meest hygiënisch mogelijke omstandigheden uw ontbijt klaarmaken. We verzekeren u dat we steeds een masker en handschoenen zullen dragen tijdens de bereiding ervan.

Contacteer ons

Beheerders Karine en Jessy Deleville : +32471795703
E-mail : bookings@1669.be
Adres : Sint-Salvatorskerkhof 16 - 8000 Bruges
Screen Shot 2014-02-27 at 12.17.22 AM
Parkingmogelijkheden in de nabijheid van het hotel ;

Op 150 m bevindt zich de ondergronds parking "Zilverpand". Het kost er slechts 14,4 euro per 24 uur. Ook onder het rode concertgebouw is er een ondergrondse parking met dezelfde condities.
Bij het station kan me de auto kwijt voor 5,5 euro per 24 uur. Het ticket geeft ook recht op een busrit tot het centrum.
Hoe geraakt u tot bij ons

Per auto
Volg de borden "centrum" tot u een groot rood gebouw ziet op uw rechterkant. Nog een beetje verder zult u de kathedraal zien. Sla rechts af voor de kathedraal en u zult het hotel opmerken onderaan deze straat aan uw rechterkant.

Per trein
Stap uit aan de halte "Brugge St-Pieters". Een wandeling van 10 min breng u tot bij ons. Volg de kathedraal met de 4 torens. Indien u liever de bus neemt zal dat u 3,5 euro pp kosten. Een taxi kost 8 euro.
Salvator’s Suite
De Salvator’s suite bevindt zich op de eerste verdieping en geeft u een adembenemend zicht op de Sint-Salvatorskathedraal. Een extra groot bed (180 x 210) met een matras van hoge kwaliteit staat op u te wachten na uw lange reis. De badkamer biedt u een bad op stalen poten en een douche.
Alle muren van de kamer werden behandeld met een basisleem terwijl we de badkamer hebben behandeld met een gekleurde kalk. Een geïntegreerd muzieksysteem in combinatie met een gashaard geeft u het comfort van thuis.
Stacks Image 6156
Stacks Image 6158
Stacks Image 6161
Stacks Image 6163
Secret Suite
De Secret Suite bevindt zich ook op de eerste verdieping. Het biedt u een groot dubbel bed (160 x 210) . De badkamer heeft een bad op stalen poten met een geïntegreerde douche. Ook het toilet bevindt zich in de private badkamer. De muren van de kamer werden behandeld met een ecologische basisleem die de vochtigheidsgraad van de kamer op een optimaal peil houdt.
Muziek is te horen via het domoticasysteem en de televisie biedt u een waaier aan digitale kanalen.
Stacks Image 6174
Stacks Image 6177
Stacks Image 6188
Stacks Image 6191
Roof With A View
Roof with a view bevindt zich op de tweede verdieping. Het biedt u een groot dubbel bed (180 x 210) of twee enkele bedden. De badkamer heeft een ruime douche. Ook het toilet bevindt zich in de private badkamer. De muren van de kamer werden behandeld met een ecologische basisleem die de vochtigheidsgraad van de kamer op een optimaal peil houdt.
Muziek is te horen via het domoticasysteem en de televisie biedt u een waaier aan digitale kanalen. De balkenstructuur van het dak werd zichtbaar gelaten waardoor het een rurale indruk nalaat. Het venster en de verscheidene dakvensters geven een indrukwekkend zicht op de Sint-Salvatorskathedraal .
Stacks Image 6202
Stacks Image 6205
Stacks Image 6562
Stacks Image 6565
The Loft
“The Loft” bevindt zich ook op de tweede verdieping. Het biedt u een groot dubbel bed (180 x 210) of twee enkele bedden. De badkamer is geïntegreerd in de kamer en beschikt over een bad op stalen poten. Het interieur van deze kamer is iets moderne vanwege de geschilderde muren en de minder zichtbare dakstructuur. Muziek is te horen via het domoticasysteem en de televisie biedt u een waaier aan digitale kanalen. U hebt er een zicht over de oude daken van typische Brugse huizen.
Stacks Image 6209
Stacks Image 6212
Stacks Image 6223
Stacks Image 6226
Kamer
Seizoen
“Salvator’s Suite”
“Secret Suite”
“Roof with a View”
“The Loft”
Weekdagen
Low
High
Mid
115
130
125
110
125
120
110
125
120
110
125
120
Weekend
Low
High
Mid
120
135
130
115
130
125
115
130
125
115
130
125

Waarom direct met ons reserveren ?

- U krijgt een automatische 10 euro per nacht korting
- kosteloos annuleren tot 1 dag voor aankomst ipv 2
- 5% extra korting in onze mini-markt in ons nabijgelegen hotel

Andere condities

- tarieven zijn in euro per 2 personen . indien u alleen reist wordt 10 euro per nacht in mindering gebracht
- excl stadstaks die 3 euro bedragen per persoon en per nacht
- 10 euro korting per nacht indien u langer dan 3 nachten verblijft
- minimum 2 nachten tijdens weekend en zomervakantie
Covid-19 (update 24/12/2020)

Er zijn vanaf heden nieuwe richtlijnen van toepassing als gevolg van de stijging van de corona-infecties op nationaal en internationaal vlak. De cafes en restaurants blijven gesloten, waarschijnlijk zelfs tot einde maart. Enkel de essentiële winkels zijn open. U kunt alleen winkelen en dit voor maximaal 30 min. We blijven gesloten tot midden einde januari.
Beste Reiziger,

In 2003 hebben we de kans gegrepen dit pand te kopen, in een weliswaar verlaten toestand. Een jaar later zijn wel er met ons gezin gaan wonen in het private gedeelte. Onze eerste gasten werden verwelkomd voor Kerstmis 2005.

1669 B&B biedt u 4 kamers met alle comfort. We hebben het authentieke gecombineerd met de nieuwste technologie teneinde een warme sfeer te creëren met totale comfort.
Ook bij de inrichting zijn we ecologisch te werk gegaan. De muren zijn gepleisterd met een natuurlijke leem- of kalkafwerking, terwijl de vloeren behandeld werden met natuurlijke oliën. Elke kamer heeft een individuele internetverbinding via WIFI en de beschikking over een geïntegreerde muzieksysteem.

In 2013 zijn we verhuisd naar Canada. We zijn onze vrienden Karine Lambin en Jessy Deleville dankbaar dat zij onze zaken behartigen alsof het van hen was. Zij zullen uw verblijf zo aangenaam mogelijk proberen te maken.
U kunt ons steeds contacteren voor meer informatie van e-mail of telefonisch (+3250333994).

We hopen dat u zult genieten van uw bezoek aan onze site en hopen u binnenkort te kunnen verwelkomen .


Olivier Roelens en Cynthia Johnston
Stacks Image 6261

Onze maatregelen tegen Covid-19

Check-in
Het onthaal is volledig geautomatiseerd. u zult een code krijgen en uw sleutel en badge zullen u opwachten op de kast in de hall. Als u hulp nodig hebt kunt u ons natuurlijk telefonisch bereiken of dient u op de deurbel te drukken. Aan de inkom zullen automatische dispensers staan om uw handen te desinfecteren. We vragen alle gasten dat steeds te doen bij het binnenkomen.

Ontbijt
Het zal niet mogelijk zijn uw ontbijt te bieden via een buffet. We zullen u vragen een lijst in te vullen die we dan zullen klaarzetten voor u. U dient dus voorlopig te ontbijten in de kamer totdat de regering het licht op groen zet om dat opnieuw in de ontbijtruimte te voorzien.
Gelieve op 'Breakfast" te klikken in het menu om uw ontbijt online te bestellen.

Check-out
We kunnen uw kaart op voorhand crediteren of u kunt dat ter plaatse doen zonder contact. We aanvaarden geen contant geld.

Schoonmaak

Ons personeel zal steeds een masker en handschoen dragen. We zullen regelmatig de kamers en gemene delen desinfecteren. We zullen de kamer niet meer betreden tijdens uw verblijf tenzij u u er specifiek om vraagt dat we de kamer komen schoonmaken.